Suomen Nestelannoite Oy

Biologiset valmisteet

TERVE MAA – TERVEET KASVIT – TERVEET TUOTANTOELÄIMET

Ferti-Bio

Ferti-tuotesarjan biologisista valmisteista löytyy tuotteita pellon biologisen kasvukunnon elvyttämisestä, yksittäisten ongelmien ratkaisuihin.

Yleisiä käyttöohjeita Ferti-Bio ryhmän tuotteille:

-Voidaan sekoittaa N-xt-lannoitteiden kanssa

-Paine max. 3 bar

-Säilytä viileässä valolta suojattuna

-Auringonvalo heti ruiskutuksen jälkeen heikentää tehoa – ruiskuta illalla tai varhain aamulla


-Voimakas kaste tai tihkusade ruiskutuksen jälkeen on eduksi

Tuote Käyttötarkoitus Tuote-esite
Master Maan viljavuuden parantamiseen. Lataa tästä
Azofix plus Typensidontaan. Lataa tästä
Azofix Rhizo Typensidontaan palkokasveilla. Lataa tästä
Fosfix plus Fosforin vapauttaminen maan metalleista kasville käyttökelpoiseen muotoon. Lataa tästä
Bacto-K Kaliumin vapauttaminen kasville käyttökelpoiseen muotoon. Lataa tästä
Nutrilife Biologisten prosessien aktivoimiseen. Lataa tästä
Bactoforce Maan ja kasvien terveydelle. Lataa tästä
Ruinex Kasvinjätteiden ravinteiden vapauttamiseksi. Lataa tästä
Bacto-Seed Siementen ja taimien elinvoimaksi. Lataa tästä
Bacto-C Maan terveydelle. Lataa tästä
Ferti-N

Ferti-N sisältää maaperässä luonnollisestikin elävää atsotobakteeri kantaa, joka kykenee sitomaan ilmassa olevaa typpeä (N2) maahan kasvien käyttämään ammonium muotoon (NH4). Juuriston kehityksen on todettu olevan nopeampaa Ferti-N valmistetta käytettäessä, koska bakteeri tuottaa auksiinia ritsosfääriin. Kansainväliset tutkimukset ovat niin ikään osoittaneet, että palkokasvien juuristossa elävien rhizobium bakteerien ja mykorritsa sienijuurten toimivan tehokkaammin kun atsotobakteeri kantaa on maaperässä. Hyvä maanrakenne edistää Ferti-N valmisteen typensidontakykyä. Valmisteessa olevat bakteerit saavat ravintonsa kasvien juuristoeritteistä.

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 0,5 l/ha

-Voidaan sekoittaa herbisidien kanssa (ei glyfosaatin)

-Edullista käyttää yhdessä Ferti-Release valmisteen kanssa

Ferti-Release

Ferti-Release sisältää maaperässä luonnollisesti elävää bakteerikantaa, joka kykenee aineenvahdunnassaan tuottamaan erittäin vahvoja orgaanisia happoja. Bakteerin tuottama happo liottaa kiveä ja kykenee näin vapauttamaan erittäin lujasti sitoutunutta kaliumia, fosforia, kalsiumia, sekä lukuisia hivenravinteita. Happo toimii luonnollisena antibioottina maassa ja estää näin patogeenien lisääntymisen juuristovyöhykkeellä. Ferti-Releasen
vaikuttava bakteeri on nykyään miltei hävinnyt viljelysmaista lähinnä fungisidien käytön seurauksena. Bakteeri tarvitsee selvitäkseen symbioosin kasvien kanssa juuristoeritteiden saamiseksi.

 

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 0,5 l/ha

-Kylvöriville annosteltuna yksin tai N-xt lannoitteen kanssa 0,25 l/ha

-Voidaan yhdistää herbisidien kanssa (ei glyfosaatin)

Ferti-Soil

Ferti-Soil valmiste sisältää runsaasti eri entsyymejä ja entsyymiaktivaattoreita. Tuote nopeuttaa maahan jäävien kasvinjätteiden hajoamista kohti humusta. Nopea hajoaminen on edullista, koska kasvinjätteissä eläviltä taudinaiheuttajilta viedään elintila. Ferti-Soilin on todettu vähentävän mm. fusariumin, rhizoctonian, sclerotia cepivorumin, ja sclerotinian esiintyvyyttä ja olevan siinä jopa synteettisia kemikaaleja tehokkaampi. Ferti-Soil parantaa myös maan rakennetta lisäten biologisen elämän määrää. Biologisen elämän lisääntyminen johtaa ravinteiden biosaatavuuden paranemiseen ja parempiin satoihin.

 

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 0,5-1,0 l/ha

-Edullista käyttää yhdessä FertiPhosin kanssa 0,75 l/ha

-Levitys sadonkorjuun jälkeen kasvinjätteiden hajottamiseksi 1,0 l/ha

Ferti-Life

Ferti-Life on luonnollisia entsyymejä sisältävä valmiste. Tuotteen sisältävät entsyymit ovat valikoitu siten, että ne ovat monipuolista ravintoa maaperän hyödylliselle biologiselle elämälle. Tutkimukset ovat osoittaneet Ferti-Lifen lisäävän maaperän biologisen elämän määrää merkittävästi jo yhden tuotantokauden aikana korjaten samalla sieni-/bakteerisuhdetta. Biologisen elämän elpyminen tarkoittaa maaperän rakenteen paranemista, veden imeytymistä ja pidättymistä, parantunutta ravinnekiertoa sekä juurten kasvun nopeutumista. Ferti-Life auttaa myös tehostamaan orgaanisen aineen hajottamista ja toimii siten Ferti-Soilin tapaan, ei kuitenkaan niin tehokkaasti.

 

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 20-25 l/ha

-Maan käsittely aikaisin syksyllä tai mahdollisimman aikaisin tuotantokautena

-Voidaan yhdistää N-xt Ferti kalsiumlannoitteiden kanssa

Ominaisuudet Ferti-Life vs. Ferti-Soil
Käyttötarkoitus Ferti-Life Ferti-Soil
Pieneliöiden ravitseminen ***** -
Kasvinjätteiden lahottaminen *** *****
Ureaasin hillitseminen ***** -
Typen kierron optimointi *** *
Tautien ehkäisy *** *****
Ferti-Vital

Ferti-Vital on biostimulantti, joka vahvistaa kasvin vastutuskykyä auttaa sitä selviämään erilaisista bioottisista (tuholaiset, sienitaudit, bakteeritaudit) ja abioottisista (kuumuus, kuivuus, halla tai märkyys) stressitilanteista paremmin. Ferti-Vital ruiskutetaan kasvin lehdelle ja sen kanssa voi yhdistää N-xt Folium sarjan lannoitteista.

 

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 2 l/ha

-Voidaan yhdistää lehtilannoitteiden kanssa

Ferti-Repel

Ferti-Repel sarjaan kuuluu erilaisia valmisteita, joilla voidaan biologisesti torjua monia haitallisia tuholaisia, esimerkiksi perunalle haitallisia sepän toukkia. Kysy lisää Ferti-Repel tuotteista asiantuntijoiltamme.

Ferti-Microbe

Ferti-Microbe sarjaan kuuluvat mikrobivalmisteet auttavat kasvia pysymään terveenä, koska hyödylliset microbit vievät elintilaa patogeeneiltä. Mikrobit auttavat kasvia myös ravinteiden hankinnassa esimerkiksi fosforin kohdalla. Lisäksi tuotesarjaan kuuluu Ferti-Microbe 05, joka on sopeutunut erittäin kylmiin olosuhteisiin, mikä Suomessa on arkipäivää. Asiakkaamme ovat saavuttaneet varhaistuotannossa jopa 20 % sadonlisäyksen Ferti-Microbe 05:lla.

Mikrobivalmisteet soveltuvat lähes kaikkeen viljelyyn.  Kysy lisää asiantuntijoiltamme, jotta löydämme parhaiten sopivan mikrobikannan tarkoituksiinne.

 

Käyttöohjeita:

-Käyttömäärä 0,5-2  l/ha, olosuhteista ja tautipaineesta riippuen

-Voidaan sekoittaa N-xt Terra lannoitteiden kanssa

Scroll to Top